10 Čvc
Městečko Palermo pomalu usíná… A když se probudí, má hlad. A kde jinde by ten hlad zahnalo, než v u Cattaniho. V Brně. Na Josefské. Nebo na Veveří, to už je jedno. Záleží, kudy vedou vaše kroky. Než se vydám na oběd, projdu si nabídky jednotlivých restaurací na Lunchtime.cz a podle nich se rozhodnu, které z nich umožním, aby uspokojila mé chuťové buňky. Vyhrál to Corrado na Josefské, tedy italská restaurace Cattani. Sliny [...]

Městečko Palermo pomalu usíná… A když se probudí, má hlad. A kde jinde by ten hlad zahnalo, než v u Cattaniho. V Brně. Na Josefské. Nebo na Veveří, to už je jedno. Záleží, kudy vedou vaše kroky.

Než se vydám na oběd, projdu si nabídky jednotlivých restaurací na Lunchtime.cz a podle nich se rozhodnu, které z nich umožním, aby uspokojila mé chuťové buňky. Vyhrál to Corrado na Josefské, tedy italská restaurace Cattani. Sliny se mi sbíhaly už při čtení denní nabídky, a když jsem došla ke slovu „kalamari“, bylo rozhodnuto. Shodou okolností jsem byla velmi rozhořčena z internetového článku, který popisoval rozdíly mezi potravinami v naší „nenormální“ zemi a v okolních „normálních“ zemích, takže jsem nutně potřebovala dávku kvalitního domácího jídla, které by mi zvedlo náladu a zaplašilo pocit, že i v odpadkovém koši Evropy se dá slušně najíst. Mamma mia!

Je-li něco lepšího než orgasmus, musí to být chuťový orgasmus! Lumache s kalamari, rajčaty a piniemi, tak zněl název onoho vyprošťováku špatné nálady. Domácí těstoviny ve tvaru větších mušlí (číšnice byla donucena přísahat na červenou, že si je v podniku vyrábějí sami), omáčka z čerstvých rajčat, česneku, bylinek, kalamari a piniové oříšky. Vybrala jsem místo „ve výloze“, abych se mohla kochat ruchem maloměsta. Vsadím boty, že nápis „BLAHO“, který mi svítil na čele, byl vidět až na jeho okraji. Sicilské slunce ostře pálilo, před tavernou ležel ospalý pes, borovice v háji opodál intenzivně voněly a já se unášela na vlnách těstovinových orgií….

Ne, že by se pocity beznaděje, vyvolané alarmujícími články na internetu, rozplynuly jako pára nad hrncem. Ne, že by mě přešla chuť okamžitě se přestěhovat „na západ“. Nicméně jsem se díky lahodnému pokrmu uvolnila, vnořila do „tady a teď“ a rozhodla se, že opráším svůj strojek na těstoviny a nebudu spoléhat na nabídku lokální samošky, ve které regál s těmi vaječnými zeje prázdnotou.

Zkrátka a dobře, chcete-li se výtečně najíst, vychutnat si čerstvé suroviny, nechat se rozmazlovat ochotnou obsluhou a svlažit hrdlo kohoutkovou zadarmo, je Cattani ta správná volba! Ciao!

***

A co sladká Francie? Vínečko, skvělé jídlo… Že ji můžete ochutnat v Ostravě?

Čtěte: „Francouzská Ostrava„!

 

Váš komentář 

Kdo je Kaacza

Jmenuji se Kateřina Kalačová - Káča, moc mě těší. Psaní je moje vášeň. Vášní mám víc. Vášnivě ráda zkouším nové věci. Vášnivě ráda cestuji, čtu a tančím swing. Vášnivě ráda učím. Vášnivě ráda poznávám hluboká zákoutí svého podvědomí. Vášnivě ráda objevuji svoji životní cestu. A vášnivě ráda pomáhám druhým, aby se vydali na tu svoji. O tom všem je blog Kaacza.cz. S hlavou v oblacích a nohama na zemi. Sdílím s vámi své zážitky a zkušenosti, které mě v životě posunuly. Příběhy psané lehkou rukou. Doufám, že posunou i vás.

Nechcete přijít o žádný nový článek?

Svěřte mi svůj email a nechte to na mně!
Jméno
Email *